Podrobnosti recenze

9.0 7 10
Filmobanka
Jiřik
Jiřik
Říjen 24, 2020 1319
Celkové hodnocení

6.0
Příběh

9.0
Herecké výkony

8.0
Zvuk

4.0
Zpracování

3.0
I když české seriály nejsou mým šálkem čaje, tento jsem si - kvůli Cinovi - nemohl nechat ujít. Záměr spojit hlavní postavu s (nevýrazným) gay prožíváním a nejtvrdší totalitní čas je nezvyklé, ale určitě ne nereálné a tedy proč ne. Nechtělo se mi bourat zdejší téměř unisono oslavu tohoto dílka, ale chvíli jsem analyzoval, co vlastně ve mě ty tři hoďky zanechaly. Cina v hlavní roli je neoddiskutovatelný. Je zkrátka dobrej. Výhrady mám však ke scénáři. Ano, tento seriál nebyl o sexuálním tématu, pouze ho - a dodejme upřímně - v taktu dnešních promenšinových hysterií, vyšperkoval. Kdyby to bylo před 15 lety, asi bych oslavnou ódu na ČT zapěl. Dnes to neudělám, protože dnes už je téměř proti slušnému vychování nezasadit do příběhu gay postavu (dejte do kontextu podmínek pro budoucí udělování Oskarů). O tom, co jsou "otevřené erotické scény" mám zřejmě jinou představu než někteří mí předhodnotitelé. Jedno zakryté ležení v posteli a jakýsi náznak sexu (na chatě s profesorem) či líbání, je spíše ve srovnání s jinými zahraničními produkcemi úsměvné (nabízím ke srovnání francouzský film "Skrývaná láska" (2005), který zpracovává podobné téma). Takže produkci ČT určitě aplaudovat nebudu. Ale vím, že o tom to nebylo.
Druhý úhel pohledu je na faktickou stránku věci a tady bych se připojil k Václavovi, který to celkem dobře vystihl a nemá smysl to opakovat. Některé situace mi připadly přepálené a mou důvěru v reálnost to spíše oslabilo.
Mé resumé tedy je, že čeští filmaři zkrátka s gay tématikou pracovat neumí a jak už jsem zmínil v mém jiném příspěvku: Kam český filmař gaye zasadí...
A protože jsme na gay fóru, tak mé bodové hodnocení více sleduje hledisko gay linky tohoto dílka.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.