Podrobnosti recenze

8.1 7 10
Filmobanka
Hadonos
Hadonos
Červenec 06, 2016 4790
(Upraven: Únor 13, 2018)
Celkové hodnocení

7.0
Příběh

8.0
Herecké výkony

6.0
Zvuk

5.0
Zpracování

9.0
Viděl jsem jen prvních pár minut filmu, a už mi pomohl tím, že jsem si uvědomil, jak snadno člověk zblbne. Hned od prvního záběru zobrazuje erotické pohnutky jednání pubescentů - bez jakýchkoli nevkusných záběrů či situací, přesto zřetelně. To u mne nejprve vyvolalo překvapené pohoršení, že tohle přeci do filmu nepatří, to že je tabu. Až pak mi došlo, že já jsem v tomhle věku cítil a jednal naprosto stejně, tělo i mysl byly zaplaveny hormony, na něž ještě nebyly zvyklé a neuměly si s nimi poradit: sebeslabší impuls ihned otáčel představivost "tím jedním" směrem. Nejde natočit pravdivý film o dospívání, aniž by tohle bylo zobrazeno, avšak korektnictví nám vnutilo pocit, že o tom se mluvit nemá, a dovedlo nás k prudérii horší, než za časů panování bigotních pámbíčkářů či strážců revolučně asketické morálky. Korektnictví také vede některé diváky k odsudkům filmu kvůli několika krutým záběrům. Ty vůbec nejsou samoúčelné, charakterizují prostředí a symbolizují vztahy; dá ale rozum, že když se krutost nezobrazí, není...

Příjemná, nikoli nevkusná otevřenost ale není hlavní devizou filmu. Tou je především velmi uvěřitelný, a tím silný příběh prvních střetů dospívajícího gaye s myšlením, hodnotami a předsudky jednoduché venkovské společnosti. Přesvědčivé herecké výkony, včetně mladičkých herců. Dobrá kamera, nádherné záběry islandské přírody, krásně zachycená atmosféra místa. Film, na který vnímavý divák velmi dlouho nezapomene.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.