Podrobnosti recenze

4.5 2 10
Celkové hodnocení
 
4.0
Příběh
 
4.0
Herecké výkony
 
3.0
Zvuk
 
4.0
Zpracování
 
5.0
Spoveď tanečníka (súčasného tanca) a príležitostného sex worker-a (ako sa to v dnešnej dobe slušne volá). Jeho až prostá otvorenosť a živelná bezprostrednosť, možno i neprítomnosť zbytočnej hanby - mi bola sympatická.

Jeho pohybové vyjadrenie mi však prišlo ako barové/klubové klišé. (Napadlo niekoho niekedy, že "erotický mužský tanec" go-go tanečníkov je vlastne kópiou pohybov ženského erotického tanca (zvýrazňujúca ženské črty a pohyby, pre potešenie chlapov ktorí sú na ženy) - iba performované mužskými telami? Otázka potom stojí, či je naozaj "sexi", či vôbec vystihuje a zvýrazňuje maskulínny sex-appeal, alebo sa mu totálne míňa? Možno preto, že ženský erotický tanec už dávno existoval, zatiaľ čo jeho mužská podoba neexistovala, pretože muži sa dlhodobo nevnímali v estetickej rovine (ako "krásni", "sexi", "objekty záujmu") - a tak keď prišiel dopyt v gay komunite - tak sa jednoducho len spravila napodobenina toho známeho ženského go-go vlnenia bokmi. Mám podozrenie, že "všetci to tak robia" "všade sa to tak robí" a tak to "všetci tak berú" že tak nejako "to má byť" - a nikto sa nad tým nezamyslí, či to je naozaj vzrušujúce. Nič proti gender-bendingu, drag-u, vogue-e ... ale tak snáď by mohlo existovať aj mužské sebavyjadrenie kdesi medzi strojeným toporným mačizmom na jednej strane a kopírovaním ženskej estetiky/erotiky na tej druhej.)

Ako samotstaný filmový útvar, hoci aj krátky, ma táto spoveď až tak nenadchla.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.