Podrobnosti recenze

7.4 6 10
Celkové hodnocení

5.0
Příběh

5.0
Herecké výkony

3.0
Zvuk

6.0
Zpracování

6.0
Zvláštny film s čarom ale aj (divácky ťažko zvládateľným) experimentálnym chaosom 70. rokov. Osviežujúce je na ňom najmä to ako je partička rozohraná: V podstate dvaja asi-heteráci, dokonca provokatívne z opačných táborov druhej svetovej vojny, z toho jeden blázon a druhý typický vojak "nevyčnievajúci z radu" nadviažu veľmi nepravdepodobné priateľstvo, ktoré dorastie až k fyzickej intimite. Interpretácií je mnoho.

Rušil ma dosť divadelný prednes v oboch úlohách a nie vždy uveriteľné správanie postáv. Hoci Rolfa časom nepochybne zhypnotizovala nečakaná možnosť "uliať sa z vojny" a "len tak byť", jeho zaujatie Gilleom ktorého nálady oscilujú medzi detinskými erupciami hnevu a radosti a to ako "si ho obľúbi" (či ho trpí?) mi bolo menej jasné. Umelecká licencia, budiž. Tešil ma naopak ich veľmi naturálny look (takí chlapi už sa asi nerodia, fňuk) a prirodzený šarm ... tu záverečnú intimitu som si vymodlil. ;)

V každom prípade neobvyklejší gay koncept, zaujímavá historická exotika, z čias keď všetko ešte nebolo definované do pevne daných identít - a bol priestor na hľadanie možností. "Čo keby." Určite sa to dá skonzumovať ako zvláštny portrét priateľstva, načrtnutý až do metaforickej intímnej roviny. V každom prípade, tá intimita je aj doslovne namaľovaná veľmi očarujúco - a je akýmsi zadosťučinením keď sa divák prepozerá/pretrpí dokonca. No a záver - povinne tragický "aby to bolo umenie" - našťastie s komickou bodkou.

Vôbec by som neprotestoval voči súčasnému remaku.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.