Podrobnosti recenze
8.1 5 10Každopádně hned na začátku a ukázkami se dal očekávat velký příběh, drama, ale po prvním díle vše sklouzlo do minipodoby, jak v hereckém obsazení, délkách epizod i příběhu samotném. Zřejmě se tvůrci i potýkali s nízkým rozpočtem.
Příběh, nápad (možná i dle skutečnosti) vynikající, ale z valné většiny nevyužitý, toho potenciálu, co se nabízelo byly tuny - jako málokde, opravdu škoda. Ale já tím nějak trestat tvůrce nemíním, pokud se mi něco nelíbí, tak po prvním díle kráčím jinam.
Hlavní tři postavy jsou obsazeny třemi hvězdami z jiných korejských seriálů a projektů, které jsou zde na GT velmi slušně hodnoceny - Where Your Eyes Linger (Jang) - sk tit, Mr. Heart (Lee) - seriál sk tit a film cz tit a Wish You II (Kang) - má cz tit, v závorkách uvádím civilní přezdívky herců a v takovémto pořadí jsou herci uvedeni i na trojfotce ve složce Obrázky. Postavou i herecky se mi nejvíce líbil Lee - Choi Ki Wan, který 95% délky seriálu vystupoval v převlečení za ženu.
Nesmírně příjemně, lahodně, na mě ale působila výprava, kostýmy, zvuk. Dozvěděl jsem se, jak se dříve Korejci oblékali, jak žili. A čosonský klobouk ... hmm, to je nádhera. Celková spokojenost, ALE ... s obrovsky zahozeným potenciálem námětu ...