Podrobnosti recenze

6.9 4 10
Filmobanka
jiri.twist
jiri.twist
Srpen 17, 2021 1014
Celkové hodnocení
 
3.5
Příběh
 
4.0
Herecké výkony
 
4.0
Zvuk
 
2.0
Zpracování
 
4.0
Priemerná romanca, ktorú tak-trochu zachraňuje stredná stopáž a slušná kamera. Nedosahuje však ani zďaleka na výborné profesionálne filmy taiwanskej kinematografie (s gay tematikou napr. Girlfriend*Boyfriend). V prípade Light skôr ide o lepší priemer brakovej ázijskej komerčnej gay produkcie ktorá v poslednom čase spamuje túto stránku. Čímsi mi tento snímok pripomenul skôr nechvalne známy Yaoi žáner v Japonsku - so svojim rigidne daným náčrtom rolí (mužný+dominantný vs femínny+submisívny).

Kým sympatický policajt Shun pôsobí príjemne civilne a duchaprítomne, dokonca bez zbytočného cukru ... jeho náprotivok, ústredná postava Guang-a je dosť strašná karikatúra akoby importovaná z yaoi žánru alebo červenej knižnice: pozerá neustále do zeme, všetko zatajuje, pasívne až pôžitkársky trpí, je submisívny, neodpovedá na otázky, namiesto toho akurát deklamuje patetické hlášky ("povedz mi že ma miluješ aj keď to nie je pravda", "-neopúšťaj ma /... -idem len do obchodu").

Priznávam, odjakživa som neznášal ten typ dynamiky vo filmoch, kde celá "dráma" je vybudovaná na tom, že niekto niečo zatajuje pred niekym iným - namiesto toho aby transparentne požiadal o pomoc len predlžuje svoje (a divákovo) utrpenie. A ako sa ukáže, celé je to len kvôli tomu aby si dramaticky padli do náruče. Aj predvídateľne klišé/klasika sa dá natočiť zmyselne, tak aby diváka zaujalo aspoň špecifickým spracovaním.

Tu sa mi zdá pritiahnuté za vlasy, že mladý prostitút (odovzdáva peniaze pedofilnému strýkovi, prečo?) ktorý má prax aj s BDSM ... zrazu ostýchavo masturbuje za dverami sprchy kde tiež masturbuje jeho milenec ... ale v posteli hrajú čudnú cudnú hru ... aj keď po sebe túžia. Policajt pracuje zároveň ako asistent v obchodíku s oblekmi? Keď už natiahli krátky film na skoro hodinu, mohli si dovoliť popri atmosfére aj trochu koherencie.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.