Podrobnosti recenze

8.3 3 10
hegrpylusd63.jpeg
Filmobanka
petr12
petr12
Březen 26, 2016 1021
(Upraven: Únor 27, 2022)
Celkové hodnocení

7.5
Příběh

8.0
Herecké výkony

8.0
Zvuk

7.0
Zpracování

7.0

1. SÉRIE
Moc povedená sestava čtyř příběhů, reálných, ze skutečného života, které poukázaly na poměrně velkou netoleranci čínské společnosti k sexuálním menšinám. Nejvíce mě zaujalo, že tehdy ještě nebyla čínská cenzura tak přísná a dále, že se tvůrcům podařilo vybrat samé odpovídající a hlavně sympatické typy kluků a mužů, opravdu příjemné pokoukání.
1. MY PROTI SVĚTU - u tohoto smutného příběhu netolerance bylo sympatické to, že jeden z obou chlapců se nebál a bránil toho slabšího
2. PEKING PEKING - zabedněná rodina zpřetrhá svazek obou mladých mužů. Ti se po třech letech znovu setkávájí ?
3. SVĚDEK - dva muži s postavami z posilovny oslavují třetí výročí svého společného žití, matka jednoho z nich si prosadí, aby její jediný syn se oženil a založil rodinu, přičemž druhý z nich obětuje jejich vztah, aby byly tradice společnosti "zachovány". Z toho mi vyplynulo jednou moudro: LÁSKA NENÍ POVINNOST ?
4. ZASLÍBENÉ MĚSTO - dva dospělí muži bojují v novém městě, kam se přestěhovali, nejen s nezaměstnaností, ale i nevěrou v jejich vzájemném vztahu ?

2. SÉRIE:
Tato série se věnuje jednomu ucelenému šestidílnému příběhu, který byl moc hezký a vůbec nezaostal za sérií první, ba právě naopak! Vše bylo solidní, z hereckých výkonů u mě nejvýše byl Zhou Yibo, ale především pro mě dominoval příběh a na konci třeba věta: "sexuální orientace se nedá změnit", což zrovna od Číny bych nečekal. Bylo to ale stále těsně v době před přitvrzením v podobě přísných cenzur na projekty s LGBT tématikou. Pěkný zážitek.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.