Podrobnosti recenze
8.3 3 101. SÉRIE
Moc povedená sestava čtyř příběhů, reálných, ze skutečného života, které poukázaly na poměrně velkou netoleranci čínské společnosti k sexuálním menšinám. Nejvíce mě zaujalo, že tehdy ještě nebyla čínská cenzura tak přísná a dále, že se tvůrcům podařilo vybrat samé odpovídající a hlavně sympatické typy kluků a mužů, opravdu příjemné pokoukání.
1. MY PROTI SVĚTU - u tohoto smutného příběhu netolerance bylo sympatické to, že jeden z obou chlapců se nebál a bránil toho slabšího
2. PEKING PEKING - zabedněná rodina zpřetrhá svazek obou mladých mužů. Ti se po třech letech znovu setkávájí ?
3. SVĚDEK - dva muži s postavami z posilovny oslavují třetí výročí svého společného žití, matka jednoho z nich si prosadí, aby její jediný syn se oženil a založil rodinu, přičemž druhý z nich obětuje jejich vztah, aby byly tradice společnosti "zachovány". Z toho mi vyplynulo jednou moudro: LÁSKA NENÍ POVINNOST ?
4. ZASLÍBENÉ MĚSTO - dva dospělí muži bojují v novém městě, kam se přestěhovali, nejen s nezaměstnaností, ale i nevěrou v jejich vzájemném vztahu ?
2. SÉRIE:
Tato série se věnuje jednomu ucelenému šestidílnému příběhu, který byl moc hezký a vůbec nezaostal za sérií první, ba právě naopak! Vše bylo solidní, z hereckých výkonů u mě nejvýše byl Zhou Yibo, ale především pro mě dominoval příběh a na konci třeba věta: "sexuální orientace se nedá změnit", což zrovna od Číny bych nečekal. Bylo to ale stále těsně v době před přitvrzením v podobě přísných cenzur na projekty s LGBT tématikou. Pěkný zážitek.