Podrobnosti recenze
8.9 6 10Herecké výkony - Win (Mix) exceloval (především v emočně vypjatých scénách), navíc využil své znalosti veteriny (viz Zajímavosti). Lin jakožto herečka byla sympatická a zvolili ji vhodně. Korn (Earth) mne spíš štval svou Mirkovo-Dušínovostí, neměl si nechat všechno líbit a sobce/natvrdloně Wina postavit nohama na zem hned ze začátku. Ale to bychom přišli o půl srandy, že.
Chrámy v odlehlých koutech - hezká příroda a místa. Zajímalo by mne, zda opravdu mniši takhle sedí dlouhodobě ve vlhké studené jeskyni; to bych měla revma za dva týdny. U dvou chrámů jsem měla pocit, že byly scény natočeny ve stejném místě.
Opakující se scény v restauracích mne také iritovaly, výplňovky. Na Mixovi se opakující se dlabanec celkem podepsal (ale určitě již před natáčením tohoto seriálu), přijde mi, že od 1000 stars se trošku "zvětšil". Vidět to bylo výrazněji až v poslední epizodě. Na roztomilosti mu to neubírá, jen o to víc kontrastuje s Earthem, který vypadal naopak štíhleji.
Celkově mne to velmi bavilo, vtipných scén bylo požehnaně. Např. PMS - když opomenu to účelově upravené načasování (náladovost se zpravidla objevuje několik dnů před samotnou "tetou Irmou"), tak - řeknu to upřímně - bylo boží vidět, jak se s tím chlap snaží vyrovnat.
Rozuzlení mne překvapilo, ale úplně logicky neuspokojilo. Ekonomická situace farmy a její vývoj, to nonšalantní rozhazování a rozdělování dividend (když před rokem skoro zkrachovali a následně investovali moře peněz), to skoro až uráželo běžnou finanční gramotnost, ale budiž. Odhlédněme od těch pár nedostatků a užijme si pohádku. :)