Podrobnosti recenze
9.3 14 10Transgender režisérku Tanwarin a historicky první transženu v thajském parlamentu už znám z pro mě výborného filmu zde uvedeného It Gets Better. Nakonec v The Eclipse sama hraje vedlejší roli obsluhy v té "divné" kavárně. Projekt mě zezačátku zaujal svou jinakostí, stupiditou školních předpisů a uniformou, kdy nahoře byli kluci v saku juj a dole trčely háky do betonu. Příběhu po pár dílech ale došel dech, vleklo se to a nic se nedělo, řešily se jen školní prkotiny, aby nakonec předposlední epizoda byla trošku uspěchaná a lehce předvídatelná. Mírnou rozháranost děje (a některých postav, např. Thua) jednoznačně přebilo herecké obsazení (Khaotung, First, Neo a Louis, především první dva dokázali, že jsou "použitelní" všestranně), vizuelně se mi líbil "strýc" Dika, hudba (především úžasná Over The Moon) a zpracování (až na tu jednu z prvních "pusinek" mezi hlavními postavami ve sprše, to už bylo "okaté" i na Asii). Projekt jsem si zařadil do vysoce nadprůměrné skupiny.
Doporučuji též, abyste zhlédli Khaotunga ve výborném seriálu Tonhon Chonlatee ...