Podrobnosti recenze
8.4 2 10Nestydatá rodina, která žije na hranici chudoby, mezi sebou sice často válčí, ale když jde do tuhého, stojí při sobě. Tedy většinou. A to se mně líbilo. Navíc dal seriál vzniku jednomu z nejoblíbenějších televizních gay párů. Sám jsem jejich vztahu pro značnou toxicitu dlouho nefandil, a zatímco Iana jsem měl rád od začátku, k Mickeymu jsem si hledal cestu několik sérií a už si ani nevybavuju, kdy jsem dospěl k závěru, že ti dva se k sobě snad i hoděj.
Sourozenci se za tu dekádu vyvíjeli různými směry, jejich nadprůměrně inteligentní otec Frank pak s každou sérií dokázal překročit svou vlastní laťku absurdnosti a důstojnosti. Jednu hvězdičku strhávám zejména za to, že v závěrečné epizodě (byť vlivem pandemických opatření) chyběla zásadní postava.
Opakovaně se na filmy, natožpak seriály, koukám výjimečně. Ale doufám, že bude někdy příležitost se k tomuto počinu, který svou popularitou překonal britskou předlohu, vrátit a přihodit tu desátou hvězdičku. Nebo dám šanci taktéž nadprůměrně hodnocené UK verzi, nicméně něco mně říká, že to nebude ono.