Podrobnosti recenze
8.4 30 10FILM O ELIOVI.
Tvůrci skutečně vybrali výborného mladého 22 letého napůl Američana a napůl Francouze křehkého fyzického vzhledu (vždy měl trenky o tři čísla větší, aby vynikla ta jeho hubená postava, která podtrhla to, že "hraje" o 5 let mladšího, než ve skutečnosti je). Chalamet se zhostil hlavní 17ti leté postavy zcela bravurně a postava Elia je naprosto NOSNOU OSOU CELÉHO FILMU. Ani na okamžik jsem nezapochyboval o tom, že Elio je skutečně 17ti letý kluk, ve kterém se "něco", to krásné něco, probouzí ...
Postava Olivera byla zahrána slušně a chápal jsem ji a její chování, nicméně na roli 24 letého studenta byl americký herec Hammer starý, v některých scénách vypadal i starší než svých tehdy skutečných 31 let, a to mi vadilo.
Vše ostatní velmi vkusné - hudba mě vůbec nerušila, naopak - nádherná, lombardský venkov s intelektuálním prostředím začátku 80. let, a to vše spojené s "bezčasím obdobím", vše jsem si perfektně vychutnal.
PŘÍBĚH za 10 - oceňuji především snahu Elia BOJOVAT, ač nezkušený, o svůj starší idol, jít tomu naproti a ne jen skrytě čekat v koutku a trápit se, zkusit to POPRAT SE S OSUDEM a je to jedno z hlavních témat, co mě na filmju oslovilo. Tu hloubku příběhu musí přeci každá citlivá duše vycítit, nádhernou hloubku prvního poblouznění a mnozí z nás cítíme, že Elio byl gay, ne bisexuál. Mnozí takoví jsou buď gay a nebo hetero, jen se bisexuálně z různých pohnutek chovají.
HERECKÉ VÝKONY za 9 - Chalamet jasná jedenáctka, a když trošku přimhouřím oči, tak Hammer 7 až 8, ale měl to být někdo mladší a nebo měli tvůrci postavu postaršit min. o deset let a udělat ze studenta asistenta ...
HUDBA kouzelná a ZPRACOVÁNÍ perfektní - za mě rovných 10.