Podrobnosti recenze

9.6 11 10
Nuovo Olimpo / Nový Olymp
Filmobanka
Jiřik
Jiřik
Březen 11, 2023 2173
(Upraven: Listopad 05, 2023)
Celkové hodnocení

10.0
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

10.0
Zpracování

10.0
Toto je filmový zážitek, který jsem si užil i kvůli dobrému českému dabingu. Ozpetek. Není jednoduché vybrat herce a vše "zařídit" tak, aby herci alespoň trošku odpovídali posunu více jak 30 let, mnozí tvůrci už při daleko menším časovém úseku volí změnu herců. Začnu odzadu. Kamera a hudba - vše moc vkusné, citlivé, originální, nahota ve dvou třech miniscénách není samoúčelná nebo vulgární a zadapá jako skládačka do celého kontextu. Herectví - velmi dobře odvedená práce, a to jak obou hlavích postav, tak hodně mě přesvědčila mj. Luisa Ranieri v roli pokladní a i další postavy. Myslím, že film je potřeba, aby v divákovi uzrál. Děj si může každý přečíst. Nejdříve první třetina filmu nabere tolik na obrátkách, posléze dynamika trochu slábne v pozdějších letech a čekal jsem vyšší míru něčeho uchopitelnějšího, nedovedu to přesně definovat, snímek se více otáčí v pomalejší, umělecko-poetický styl. Závěr ... život, ale co ta poslední scéna, když začínají titulky (???) ... že by bylo všechno jinak? Lidé prožívají různé lásky. Ta, na kterou nejde zapomenout, i když své životy dále žijeme, je ta pravá láska, láska věčná, láska pevně zašroubovaná uvnitř srdce a duše a i když jsem chtěl dát za příběh a zpracování "jen" devítky za to zpomalení tempa uprostřed, tak ta NADČASOVÁ LÁSKA mě nakonec dohnala k tomu, že dávám vše za deset.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.