Podrobnosti recenze

9.0 16 10
Filmobanka
petr12
petr12
Únor 17, 2014 8408
(Upraven: Prosinec 31, 2023)
Celkové hodnocení

10.0
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

10.0
Zpracování

10.0
Dle mého názoru vynikající scénář a citlivá režie, podmanivá a dobře vybraná hudba, jemná a vnímavá kamera, bezvadné zpracování včetně nasvětlení tmavých scén, velmi vkusné interiéry a originalita všech čtyř příběhů, které se vzájemně proplétaly, aniž by o sebe zavadily … jen příběhy Dorůstání a Úplňku se vzájemně na pár vteřin lehounce dotknou ... Před očima se divákovi zobrazí celý ŽIVOT během necelých dvou hodin od narození až po smrt a je určen pro naši slušnou komunitu v komunitě …

Přemýšlel jsem, co název má vlastně znamenat, zda čtyři paralelní příběhy, nebo že by vývoj příběhů byl během čtyř měsíců? Na netu jsem se dočetl, že to mohou být i čtyři fáze Měsíce, a to se mi zdá nejpřijatelnější, protože ty odpovídají celému našemu životu (fáze Měsíce si přiděluji k jednotlivým příběhům sám):

NOVOLUNÍ: jedenáctiletý Mauricio v sobě objevuje začínající procitnutí či nové pocity a náklonnost ke svému o něco staršímu bratranci Oliverovi a svěří se mu … tím ale zamotaný příběh teprve začíná …

DORŮSTÁNÍ: přátelé z dětství Fito a Leo se po letech setkávají na univerzitě a přátelství je obnoveno, to ale přerůstá v něco víc a oba objevují a zkouší věci, co jim doposud byly zapovězeny, ale tím příběh nekončí, ba právě naopak …

ÚPLNĚK: po 10 letech společného soužití Huga a Andrése, nyní mužů v nejlepších kristových letech, se Hugo začíná zakoukávat do jiných mužů, především do Sebastiana … a velmi silný a dojemný příběh, kdy mě upoutal Andrésův tolerantní postoj stále věřící v jejich lásku s cílem dál bojovat o svého přítele, začíná …

COUVÁNÍ: Joaquín je muž důchodového věku, VŠ profesor, manžel, otec, dědeček a také básník … a narazí v lázních na mladšího heteráka Gilberta, který zde prodává své tělo, aby si vydělal dost peněz a mohl odjet do Tijuany se pokusit překročit hranice s USA a dostat se ke své manželce a rodině … ale …

Celý film se takto zvláštně vyvíjí, všechny příběhy nějak končí, méně či více překvapivě, divák je na konci tou spletí závěrů celý okouzlen a myslím, že celovečení debut spisovatele a režiséra Sergio Tovar Velarda se velice povedl ... smekám.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.