Podrobnosti recenze

9.8 11 10
Celkové hodnocení

9.8
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

9.0
Zpracování

10.0
Pôvodne som sa do tohto seriálu vôbec nechcela púšťať. Šestnásť deväťdesiatminútových epizód ma nijak zvlášť nelákalo, ale keďže ma môj pen pal friend cca rok presviedčal, že si to mám pozrieť, tak som si povedala, že tomu dám šancu. Čiastočne aj preto, aby mi už s týmto dal pokoj XD.

Prvé epizódy ma nijako nenadchli, z veľkej časti kvôli Nutovi, ku ktorému naozaj nebolo jednoduché nájsť si cestu a mať ho rada. Potom ale prišli flashbacky a čím viac sa odhaľovala jeho minulosť, tým viac som rozumela jeho správaniu. Nut pôsobí prvým dojmom ako príliš komplikovaná postava, no jeho minulosť dodáva zmysel každému jednému zlému slovu, ktoré vyšlo z jeho úst. Na druhej strane, Tofu je úplné zlatíčko. S Nutom sú ako jing a jang.

Macko sa od iných romantických BLiek odlišuje tým, že v ňom nejde len o romantickú linku. Okrem lásky sa riešia rôzne iné témy ako napríklad domáce násilie, homofobia zo strany rodiča, toxické vzťahy v rodine, odlúčenie a mnohé ďalšie. V pozadí sa po celý čas diali veci, ktoré sa spočiatku zdali byť nepodstatné, no napokon krásne zapadli do hlavnej dejovej línie. Zistenie, že Song je vlastne Nuengov brat, že Prim pozná Tarna, vyšetrovanie ohľadne ublíženia na zdraví, extrémne nepríjemná suseda, ktorej by som najradšej vyškriabala oči… To všetko sa priamo týkalo Nuta a nejakým spôsobom zapadlo do jeho príbehu. Pokiaľ by chýbal čo i len jeden detail, celý príbeh by sa zmenil od základov.
Vedela som ako príbeh skončí, a preto pre mňa niektoré veci neboli až tak šokujúce. Niektoré veci mi vďaka tomu dávali zmysel skôr ako bol odhalený ich význam a na to, čoho sa niektorí ľudia báli, som sa ja tešila.

Napriek tomu všetkému ma posledné dve epizódy dostali. Počas nich sa vo mne prestriedali všetky emócie, no napokon to predsa len skončilo radosťou. Záver bol presne taký, aký si tento príbeh vyžadoval.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.