Podrobnosti recenze
9.0 7 10Toto je jeden z těch opravdu dobrých mystery seriálů spojených s thajskou odnoží buddhismu, překvapil mě, protože po prvním díle jsem netušil, co bude dál, neboť původní popsaný děj se odehrál právě v první epizodě a ani hlavní představitelé mi nesedli. Zřejmě se v mém nitru odehrál při sledování stejný proces, jako u řady diváků, vždyť růst hodnocení z prvních dílů po konec není typický, většinou klesá (IMDb z 7.2 na 8.3 a MDL z 8.0 na 8.5) a našel jsem si cestu i ke dvěma hlavním předtavitelům a začali se mi moc líbit, jako postavy, i jako herci. No když se podívám na Sana (Daou), jak vypadá na MDL v civilu, tak to snad není ani on, toho nechci ! 🤣 už jsem si zvykl a miluji tu vizáž "starce" se staromilským oblečením a krátkými nohavicemi, s tím se popasovali tvůrci dobře, akorát někdo to může pochopit jako vadu, nedostatek🤣. O Pondovi (Third) ani nemluvě, toto sluníčko miluji již ze seriáu 180 Degree ... A i prapravnučka Ju byla opravdu bezva, jedna z mála "normálních" ženských postav v projektech BL, jinak se setkáváme většinou s mrchami, křovím navíc, nebo je postava uječená, afektovaná či otravná. Tito všichni včetně Tona a Taa mě přesvědčili, že jsem nakonec dal za herecké výkony ne devítku, o které jsem původně uvažoval, ale desítku, i přes trošku rozšklebenou "krysičku" Rat. Celkový koncept, příběh, herci, hudba, to vše v mém hodnocení naprosto převážilo a nemá na to vliv ani ne úplně stoprocentní zpracování, což lze částečně omluvit i tím, že se tvůrci museli vlézt do velmi omezeného rozpočtu (bitky, střílečky a červená marmeláda či malinová šťáva, běžecký pás atd. a při vyvrcholení posledního dílu jsme se museli dívat na Taa, jak si čistí superpastou zuby). Co ale nejsem schopen prominout, a nemělo by to mít vliv na rozpočet a mnozí diváci i toto pod celkovým dojmem prominou, jsou dvě asijské "padačky" v prvním díle a v posledním, když Wat drží ve svých hezkých ženských prstech ten kámen a v detailním záběru jej drží prsty chlapa (zřejmě si tuto opomenutou scénu nahráli režiséři Wo a MI sami), já myslel, že mě omejou, už jsem to viděl i v některém jiném seriále, za to bych někomu ze štábu nakopal do hader a snižuji o celé dva body hodnocení za zpracování.