Podrobnosti recenze

8.8 4 10
Fabiu
Filmobanka
tomas106
tomas106
Listopad 15, 2024 461
Celkové hodnocení

7.8
Příběh

7.0
Herecké výkony

8.0
Zvuk

8.0
Zpracování

8.0
Zaujímavé spracovanie príbehu maďarského gastarbeitera a rakúskeho dôchodcu ktorému má vypomáhať a ktorý má spočiatku s dôverou k mladému a neskúseno pôsobiacemu asistentovi problém. Časom nájdu spoločnú pôdu a zistia, že ich zbližuje omnoho viac než na začiatku čakali.

Páčila sa mi už len voľbe neotrepanej, ale pomerne aktuálnej témy opatrovateľstva (hnaného ekonomickou núdzou), dokonca z nám blízkeho prostredia. Zvláštnej dynamiky nutnosti/obchodu/dôvery/nedôvery na oboch stranách, ktorú takýto ekonomický vzťah nastoľuje. Uchopenie bol citlivé a dospelé, oceňujem primeraný realizmus, ale bez zbytočného tlačenia na pílu príliš dramatickými scénami. Tempo sa mi zdalo akurátne - ani zbytočne zdĺhavé, ani neprimerane uponáhľané (na krátky film).

Vkusné sa mi zdalo aj zakomponovanie sexuality, na oboch stranách, bez zbytočných "shockerov", kriku a sĺz. Do istej miery je sexualita len vedľajším faktorom situácie, postupom deja sa dostane do popredia. A znova, príjemne ma prekvapilo, ako si so situáciou tvorcovia poradili - tak že obe postavy si voči sebe zachovajú rešpekt a citlivosť. Našťastie tu nejde o klišé neodbytného penzionistu, ktorý prekročí červené čiary a stoj čo stoj sa chce mladému mäsku vnútiť - komunikujú, krok vpred, krok vzad, správajú sa ako ľudia, so svojimi potrebami i svedomím - a to mi prišlo ... osviežujúce.

Z pohľadu kamery, či herectva nie je čo vytknúť.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.