Podrobnosti recenze
7.1 12 10Já jsem se skutečně OSVĚŽIL, ano to je to správné slovo. Je v tom zahrnuto pobavení, vnímání krásných herců, pestrých barev a oblečení, tance, hezké hudby, svěžesti. Dopředu jsem se na film připravil a nečekal zázraky v hlubokomyslném příběhu a zanechal mi dobrou náladu, i když vím, že to všechno bylo jen takové pozlátko, nadlehčení, nadsázka.
Protože jsme každý originál, což je dobře, jiný pisatel zde film pojal hrozně vážně jako útok na "buzeranty", výsměch, trapnost atd. Indie je hodně zvláštní a také rozdílná, jdete po ulici a potkáváte kluky a mladé muže, jak se vedou za ruce, když někde sedí, drží se okolo ramen nebo mají položenou ruku na noze toho druhého. Kolegyňka z výpravy mi sdělovala: "tady je snad každej druhej teplej", ale jak víme, není tomu tak. Ale že by gay komunita v Indii téměř nebyla, jak je tady tvrzeno, je naprostá blbost, možná je méně vidět, není tak okázalá, nedělají s tím takovou vědu, ale 1,2 miliardy lidí musí také nějak žít, to zn. i 4% způsobem. A na rozdíl od nás, a to už v níže uvedené slohové práci zmiňováno není, mají Indové ještě třetí a jimi uznávané pohlaví, hidžry ...