Podrobnosti recenze

9.0 18 10
Filmobanka
heoss
heoss
Září 11, 2014 4796
Celkové hodnocení

9.8
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

10.0
Zpracování

9.0
Podepsal bych se bez výhrad pod recenzi, kterou napsal lanrdnak. Ačkoliv z filmařského hlediska jde o víceméně konvenční dílo, jeho atmosféra je tak silná, že vás strhne a pohltí. Po celou dobu, co jsem film sledoval, jsem cítil lítost, že v dnešním světě už takřka není možné poznat pocity lidské sounáležitosti a soudržnosti, jak je ve filmu zažívá skupinka odvážných gayů i jejich přátel z řad stávkujících horníků. Litoval jsem, že současné gay hnutí se stalo příliš narcisistickým, exkluzivním, uzavřeným do sebe sama. Litoval jsem, že z našeho slovníku vymizelo slovo solidarita, dříve zprofanované propagandistickými plakáty, dnes zaváté prachem egoismu. A litoval jsem, že ani tento výmluvný důkaz o zrůdnosti thatcherovské politiky nezabrání tomu, aby pro spoustu lidí zůstávala železná lady pochybným politickým idolem. Ačkoliv Pride neoplývá filmařskou okázalostí a nejspíš nevstoupí do dějin kinematografie, jeho humanistického poselství si vážím nadevše.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.