Podrobnosti recenze

8.3 3 10
Filmobanka
Lucka.S
Lucka.S
Listopad 13, 2014 4824
Celkové hodnocení

9.5
Příběh

10.0
Herecké výkony

9.0
Zvuk

9.0
Zpracování

10.0
Omlouvám se za poněkud osobnější komentář, jenž jsem napsal po projekci filmu, jež se konala v rámci festivalu Mezipatra. Dokument Putinovy "Děti 404" je silným a emotivním diváckým zážitkem. 45 ruských teenagerů v něm vypráví o svých coming outech, o zážitcích se šikanou, pokusech o sebevraždu a hlavně snahách o útěku z Ruska a seberealizace v tolerantnějším zahraničí. Naštěstí to není tak depresivní, jak jsem se původně obával, je tam i několik vtipných momentů, někteří teenageři si i přes všechen tlak zachovali duševní nadhled. Příjemná byla i beseda s oběma režiséry, kteří rozebírali pokračování toho, co se v Rusku děje po skončení natáčení (vznikají další absurdní zákony jako například ten o zákazu používání amerického dolaru na území Ruska). V publiku bylo i několik ruských diváků, kteří do Česka přicestovali za svými láskami. Asi nejsilnější příspěvek byl od ruského diváka, který přiznal, že byl původně silný homofob, ale po vyoutování jeho nejlepšího kamaráda zcela změnil své životní postoje. Takže celkově to pro mě byl - ještě jednou řečeno - silný divácký zážitek a jsem rád, že žiju v Česku, kde se zcela svobodně můžu hlásit k tomu, kým doopravdy jsem. A že si vážím všech, kteří mě v tom podpořili.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.