Podrobnosti recenze

5.9 3 10
MV5BMTU3MDk5MTkyN15BMl5BanBnXkFtZTgwMzg5MDA4MTE@__V1_SX214_AL_.jpg
Filmobanka
vojtam
vojtam
Červen 21, 2015 1741
(Upraven: Březen 03, 2016)
Celkové hodnocení

6.3
Příběh

4.0
Herecké výkony

7.0
Zvuk

7.0
Zpracování

7.0
Navzdory až zlému vyznění pro gaye měl film dle mého něco do sebe. Míra gay obsahu je dle mého 80%.

SPOILERY:

Už dlouho jsem neviděl film, který by se vůči gay tématice vymezoval tak negativně. Dle mého je úplně jedno, zda to byl popis honu na skutečného vraha (to vzhledem k fantastickým prvkům a především závěru spíš ne), nebo to byla vnější či (v nejlepším případě) vnitřní projekce hrdinova boje s vlastní sexualitou. Pokud tam nějaký coming out byl, tak coming out straight - hrdina se rozhodně nevyoutoval jako gay, ale bojoval proti každému (člověku i zvířeti), kdo (by) si dovolil zpochybňovat nebo ohrožovat jeho mužnost (která zahrnovala i jeho autoritu coby policisty). Celá atmosféra filmu byla ještě k tomu zásluhou většinou oplzlého P. Bukovského perverzní a s hrdinou (M. Diercks) bylo pro mě postupem času čím dál obtížnější sympatizovat vzhledem k jeho zřejmé náklonnosti k psychopatickému vrahovi (asi úchylné verzi Tarantinovy Nevěsty z Kill Bill). Na druhou stranu - oba herci v hlavních rolích byli typově přesní (ano, i ta transka, protože byla všechno to, co Jakub nemohl být), film měl spád a hutnou horrorovou (místy splatterovou) atmosféru, konstrukce příběhu byla promyšlená (nízké hodnocení dávám za myšlenku) a mám slabost jak pro zrzky, tak pro bojovné vykrouceniny.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.