Podrobnosti recenze
4.2 5 10Shrnu, o co nepřišli: Cooper se před svatbou loučí se svobodou, den na to tráví v hotelovém pokoji den se svým nejlepším přítelem Lewisem, který se v rámci nezávazného povídání svěří, že se líbal s mužem. Následná konverzace o tom skončí manuálním a orálním sexem. Za rok se oba sejdou v tomtéž hotelovém pokoji, zase spousta konverzace a k tomu anální sex. Rok na to Cooper z rodinných důvodů nemůže, takže tradice pokračuje ve stejném hotelu až za další rok, kdy to análním sexem rovnou začne a skončí po konverzaci rozhodnutím v sexu napříště nepokračovat. Na úplný závěr po letech happyendový piknik Cooperovy rodiny a Lewise s jeho novým přítelem (poslíčkem z onoho hotelu).
Film prý má být o vývoji jednoho přátelství v průběhu času a objevování hranic sexuality, což mu však těžko věřit. Oba protagonisté o svých citech rozsáhle věcně konverzují, místo aby je předváděli, takže jsem na konci vůbec neměl pocit, že jsem byl svědkem nějakého citového vztahu, spíš skoro jako by právě běžely závěrečné titulky Otázek Václava Moravce, v nichž se pro jednou také trochu souložilo. Jenže ani ty sexuální scény nepůsobily v rámci děje kdovíjak přirozeně. Celkově jsem měl dojem čehosi umělého, co sice možná mělo původně zajímavou myšlenku, ale co se nezdařilo uvěřitelně zrealizovat.