Podrobnosti recenze
7.5 22 10Mně to spíš připomíná "Plácání".
Kluci v tomhle seriálu se v tom jenom plácaj. Je složitý, vytvořit smysluplnou dějovou linku, když základní myšlenkou na tvorbu seriálu je:
a) musí to bejt "přiměřeně" syrový, ale i "přiměřeně" romantický
b) postavy musí být "přiměřeně" zkažený, ale i "přiměřeně" kladný
c) musí to být "přiměřeně" rasově pestré - černoch s kubáncem, mexičan s bělochem...
d) mělo by tam být "přiměřeně" drog, "přiměřeně" AIDS, "přiměřeně" rodičovské homofobie, "přiměřeně" sexu...
Takže ve finále je tam všeho "přiměřeně", asi jako když Werich s Burianem zadělávali těsto bez soli. No a pak nám ten lívanec kydli na hlavu...
Ne, není to špatný - dá se to shlédnout. Je to jiné, než většina produkce a na to, že je seriál vysílán v TV je to i odvážné. Ale mám zásadní problém: dohromady to nesedí. Trojice hlavních protagonistů by se v reálném životě asi jen pozdravila - těžko věřím v jejich hluboké vzájemné přátelství. To samé s jejich partnery: přiznejme si, že "ujet" se dá s každým, ale pokud z toho chceme dělat vztah, většinou lovíme ve známých vodách - tj. někoho podobného nám samým. Tady jsme svědky takové... řekněme demokratičnosti, jaké gayové prostě schopni nejsou. Kromě toho mi vadí, že se někam ztratili všichni heteráci (s výjimkou jedné fag-hag), a že jsou všechny postavy tak hrozivě mužné... Takže zpět k neslanému lívanci: jsou tam všechny ingredience, což ještě neznamená, že jídlo bude dobré. Přesto doporučuji shlédnout.