Podrobnosti recenze

7.8 4 10
O otci
Filmobanka
romannemec
romannemec
Prosinec 12, 2016 4136
(Upraven: Leden 31, 2017)
Celkové hodnocení

7.3
Příběh

5.0
Herecké výkony

7.0
Zvuk

7.0
Zpracování

10.0
Na film jsem se velmi těšil a několik prvních minut bylo skutečně vtipných. Neotřelá zápletka a její řešení bylo vskutku zábavné. Další minuty filmu byly spíše poetické a předvídatelné. Z filmu jsem měl dojem že autor chtěl aby "to prostě bylo hezké" za všech okolností, a to i dokreslovala hudba, kterou si dokážu představit spíše u pohádky typu "princezna ze mlejna". Celý film mi připomínal spíše rakousko-německou koprodukci a toto byl mikropříběh Doktora z hor, či něco podobného. U příběhu mi chyběla hloubka. Dát jednotlivým osobám více prostoru, abychom dokázali pochopit jejich vnitřní prostor.

Bohužel mi k sobě nezapadal (mikrospoiler) otec (moudrý, laskavý, srdečný) a jeho předpokládané nepochopení synovo homosexuality.

Kamera se mi líbila, mnoho skvělých záběrů na VŠE, aniž by bylo vidět to co by cenzory mohlo zdvihnout ze židle :) Celé ladění filmu perfektní a je skvělé vidět českou krajinu.

Nicméně režisérský počin je to chválihodný a doufám že vznikne další film, jelikož gay tématických filmů v českých luzích a hájích nevzniká mnoho. Chválím i hezké herce a oceňuji, že intimní scény byly dosti odvážné, zvláště když na premiéru měli pozvané i své babičky a matky :) Záchranka naštěstí pro nikoho přijet nemusela a snímek obdržel bouřlivý potlesk, stejně jako jeho tvůrci.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.