Podrobnosti recenze

9.2 30 10
Filmobanka
karcikarel
karcikarel
Leden 14, 2017 11666
Celkové hodnocení

8.8
Příběh

9.0
Herecké výkony

9.0
Zvuk

8.0
Zpracování

9.0
SPOILERY! Plusy: Komorní a civilní příběh. Vystižení osamělosti a propadání alkoholu kvůli vnitřním démonům (mj. homosexualitě). Gay postava jako katalyzátor pozitivních změn (nejen co se týče přijetí homosexuality, něžností a vztahu, ale i řešení problémů alkoholem, zodpovědnosti za grunt a racionalizace hospodaření – to, mimochodem, považuji za projev větší mužnosti než nevykroucené chování). Výborní herci v čele s roztomile ušatým O’Connorem. Mínusy: Gheorghe je méně zajímavá postava, ačkoli je lepší člověk než Johnny. Téma imigrace jen lehce nakousnuté, na místě šovinismu by mohla být homofóbie a výsledek by byl stejný. Původní název zbytečně implikuje i náboženské téma, český distribuční název je lepší. Jsem cimprflich na hygienu a nemyslím jen tu scénu v bahně. Konec mě vzal za srdce, ale rozum nesouhlasí. P. S.: Mně vystříhané scény nechyběly a naopak jsem zpětně ocenil, že střihač zrychlil film odstraněním těch scén, které opakovaly jinde řečené nebo něco zbytečně doslovně vysvětlovaly.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.