Podrobnosti recenze

8.4 30 10
Celkové hodnocení

7.5
Příběh

7.0
Herecké výkony

9.0
Zvuk

6.0
Zpracování

8.0
SPOILERY! Plusy: Atmosféra léta a prvních lásek. Vývoj vztahu a chemie mezi Oliverem a Eliem. Oddělení náklonnosti sexuální (Eliovy heterosexuální hrátky) a citové (k Oliverovi). Kdybych chtěl více erotiky, vynahradila by mi to scéna s broskví, asi nejexplicitnější scéna objevování slastí análního sexu (ve flashbacku), jakou jsem kdy viděl v mainstreamovém filmu. Výborné výkony Chalameta i Hammera (logicky zdrženlivějšího), v závěsu se svěží Garrelovou (Marzia). Mínusy: Zdlouhavé (byť jako lenošení za letního odpoledne). Věkový rozdíl mezi Oliverem a Eliem, u toho ještě filmová neplnoletost. Elio lehce nesympatický svou roztěkaností (ačkoli patří k jeho věku). Až pohádkově liberální Eliovo rodinné zázemí. Fakt, že zřejmě oba Eliovi rodiče pracovali v humanitního oborech ("Aha! Proto syn nemá jasno, kam to má strkat."). Zbytečný gay pár (myslím, že to byl strýc s partnerem), navíc na hranici karikatury. Jímavý konec asi jen pro efekt - nedával smysl ani v kontextu příběhu, ani v současné době (zasazení do 80ek na mě nijak zvlášť nedýchlo ani z muziky, myslel jsem, že v Itálii trpí podobnou nostalgií jako my tady tou normalizační). Snad by ani nebyl problém rok počkat. Pokud tedy nebylo poselstvím filmu, že - stejně jako v antice - problém není v homosexualitě nebo homosexuálních zkušenostech, ale v homosexuálním "životním stylu" (zvláště ve světle otcova přiznání). P. S. Dle mého bylo ve filmu erotiky, a to dospělé, dost (nejen scéna s broskví, ale i s Oliverovými trenkami, se spermatem z očividné 69, na půdě mezi Eliem a Marzií, klidně bych zařadil i Eliův festovní úchop Oliverova rozkroku - ani to není nic pro děti), nicméně komu je to málo, bylo by fér zmínit, že i vinou obou hlavních herců, protože si dali do smluv, že ve filmu nebudou mít žádnou frontální nahotu.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.