Podrobnosti recenze

9.7 4 10
Filmobanka
karcikarel
karcikarel
Prosinec 22, 2014 1974
Celkové hodnocení

9.0
Příběh

8.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

8.0
Zpracování

10.0
Nejsem žádný muzikálový fanda, a už vůbec ne divadelních záznamů. Baletu se vyhýbám obloukem (s jednou výjimkou: Sergei Polunin - Take Me To Church). Tenhle muzikál jsem si pustil trochu kvůli jeho pověsti, ale především protože Tom Holland (Spider-Man, 2017+). Hned na začátku jsem si říkal - to je nějak hodně mladej… Po chvíli mně to přišlo divný, až jsem začal pátrat a zjistil, že v tom vůbec nehraje. :-D Respektive ne v roce, ze kterého je záznam, a je součástí jen 25 předchozích generací Billyho, kteří mají společné vystoupení v závěrečném přídavku.

Když k tomu připočtu ještě stopáž 3 hodiny, je to hned několik důvodů, proč by mě to nemělo bavit. Přesto, světe div se, mě to vážně bavilo! Herecké výkony nejen Billyho byly skvělé! Ani mně nevadilo, že ho nehrál Tom Holland, možná právě naopak. A to jsem na to koukal právě kvůli němu. :-) Krom Billyho Elliota samotného vynikal především jeho nejlepší kamarád a babička. Nicméně nezaostávali ani ostatní.

Gay linka se tam promítá jen v pozadí, a to převážně v pozici předsudků, takže pro ni bych na to nekoukal (ostatně jsem o ní předem ani nevěděl). Nemůžu srovnávat s filmovou přelohou, kterou jsem neviděl, nicméně zaujalo mně to dost na to, abych na ni mrknul a zvažoval návštěvu právě uváděné české adaptace pod taktovkou Lumíra Olšovského. A ne, neočekávám stejnou úroveň. :-D

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.