Podrobnosti recenze
7.0 6 10Jsou fimy těžké na pochopení a někdy bych uvítal, aby měl divák možnost se na něj dostatečně připravit studiem děje tak, jako např. na nějakou operu v italštině, kterou v životě neviděl a nebo aby tvůrci filmu více poodhalili předem, proč je to tak a ne onak. Jistě to nebyli amatéři, kteří by nevěděli, jak namaskovat herce, aby mezi postavou byl fyzicky znatelný posun o dvacet let.
Dle mě je to film, na který je potřeba se podívat třeba s odstupem dvakrát, něco si o něm přečíst, porovnat názory těch, co sdělení tvůrců nepochopili a odsoudili (což plně chápu a respektuji) od těch, kteří si v hlavě vše až moc překombinovali.
Za mě nádherný film především svou hloubkou. Pod slupkou dlouhých záběrů na barcelonské ulice a scenérie (zdůrazňující Ochovo tápání a osamělost po ukončení dvacetiletého vztahu) a fyzickou neměnností postav, když se čas úplně otočil či zbláznil, se na mě vyloupl náš osud, OSUD KAŽDÉHO Z NÁS a jak jej můžeme ovlivnit nebo naprosto nepatrným a letmým rozhodnutím nadobro změnit, či si jej představovat tak jako Ocho, pokud bychom udělali či neudělali to a nebo tamto, ALE UŽ NIKDY VRÁTIT.
Velmi solidní výkony obou hlavních představitelů, jednoho Argentince a druhého Katalánce. Zpracování je nenápadné, ale vkusné, včetně nahých scén.
I když asi film nedá každý, tak určitě doporučuji ...