Podrobnosti recenze

6.5 1 10
Filmobanka
Hadonos
Hadonos
Září 13, 2016 1142
Celkové hodnocení
 
6.5
Příběh
 
5.0
Herecké výkony
 
5.0
Zvuk
 
9.0
Zpracování
 
7.0
Zvláštny malý hipsterský seriál o gay/bi/priateľoch z mesta, ktoré sa v queer príbehoch tak často neobjavuje: Memphis. No je to zároveň mesto so silnou hudobnou tradíciou, takže o kvalitné gitarové podmazy tu nie je núdza. Partia umelcov si tu vytvorila malú bublinku alternatívneho sveta, v ktorom sa zotavujú z tráum resp. objavujú kto sú a čo chcú od života.

Jednotlivé 15-minútové epizódy sú ľahko stráviteľné, aj keď natoľko krátke, že sa zdá akoby nesmerovali odnikiaľ nikam, končia len čo sa niečo zásadnejšie udeje. Našťastie má ale 8-dielny príbeh nakoniec v celku aj svoj zaujímavý dejový oblúk a možno sa dostaví aj "dobrý hrejivý pocit", záleží na naladení diváka.

Zo začiatku sa ťažko pozeral, pretože dve-tri úvodné/ústredné postavy zo zdieľaného podnájmu nie sú sympatické ani vizuálne a ani osobnosťou (čo môže byť aj plus = netuctovosť, reálnosť). Sú to zranené alebo ešte sa len rodiace osobnosti - nie každý má na to ale trpezlivosť. Budiž-režisér Daniel sa dlhodobo spamätáva z tragickej straty svojho depresívneho partnera Carla, k ostatným je pomerne tvrdý a nevrlý. Vyhodí z domu Billyho partnera Jordana závislého na heroíne - a Billy váha medzi zotrvačnou láskou a súdnosťou. Na oplátku zaobchádza s novými partnermi ako s handrami. Zároveň má na stole rozhodnutie čo s umeleckou kariérou. Ako tretieho spolubývajúceho si prizvú vysokého a pohľadného Cartera, ktorý tiež ešte nevie čo so svojou sexualitou. Dopĺňa ich verná a milá kamoška Emily a niekoľko ďalších rodinných vzťahov a tiež pokusov o rande.

Sprvu sa mi Daniel a Billy plietli - a odrázali ma svojou ambivalentne chladnou povahou. Naopak prítomnosť Cartera (vizuál) a Emily (osobnosť) bola veľmi sympatická. Prostredia, kamera, obligátne hipsterské drevo, žiarovky, artefakty, domáce párty - sú veľmi pozerateľné. Obzvlášť epizódka s výletom do prírody je pekná a má zaujímavú náladu. Celkovo je záver seriálu silnejší než jeho vlažný rozbeh. Chvíľu trvá než sa človek začne o postavy zaujímať a všetko mu to do seba zapadne.

Vo výsledku váham - na jednej strane (hipstersky príznačne) sa mi dej zdá trochu riedky ... no možno bolo pozvoľné plynutie zámerom, niečo čo malo vystihnúť náladu (na americké pomery) menšieho mesta, kde tak trochu "skapal pes". Seriál si zakladá viac na emóciách než na akcii - a tu mám pocit, že je to predsa len amatérska "kamošská" produkcia. Zato sympatický pokus.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.