Podrobnosti recenze

8.9 22 10
Filmobanka
jiri.twist
jiri.twist
Únor 27, 2009 2987
Celkové hodnocení
 
8.0
Příběh
 
8.0
Herecké výkony
 
8.0
Zvuk
 
8.0
Zpracování
 
8.0
Nejdřív bych asi řekla, že film byl tak hollywoodský, jak jsem čekala, ale překvapivě ne v tom špatném slova smyslu? a dočkala jsem se i plamenného projevu?
Harvey Milk si uvědomil, že bojovat za práva lbgt bude nejlíp někdo, kdo je součástí komunity, a kdo na vlastní kůži zažil ústrky a nespravedlnost tehdejší doby... tedy někdo, kdo přesně ví, co je potřeba změnit.
Film ukazuje 6 let jeho snahy dostat se do různých veřejných funkcí, která je nakonec korunována místem v San Franciscké městské radě... Bohužel si ho moc dlouho neužije.
Z tohohle snímku jsem si odnesla hlavně dojem, že svět se za těch víc jak 40 let nepohnul o tolik, o kolik bych doufala... Ano, díkybohu, už nikdo nikoho nemůže na základě orientace vyhodit z práce nebo bytu (i když kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde?) a policie si taky nemůže dovolit to, co ukazují v tomhle filmu, ale některé tehdejší argumenty... jako bych poslouchala přenos z poslanecké sněmovny?
A vrchol absurdity byly argument, že tolik homosexuálů dělá učitele proto, aby mohli verbovat normální děti, jelikož sami je mít nemůžou, a tak by vymřeli???????...
A při následném prohlášení, že každý, kdo homosexuála ve škole podporuje, by měl taky přijít o práci, jsem si vzpomněla na Norimberské zákony...

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.