Podrobnosti recenze

6.6 4 10
Filmobanka
TheTrouble
TheTrouble
Březen 16, 2021 1275
Celkové hodnocení

5.0
Příběh

5.0
Herecké výkony

5.0
Zvuk

5.0
Zpracování

5.0
Svým způsobem obdivuji lidi, kteří jsou schopni se zformovat a bojovat za společnou věc. Docela Jsme fér věřím jejich (počáteční) dobrý úmysl. Jenže jsem měl pocit, že je to klasické "O nás, bez nás". Queer komunita je tu prezentována jako jednolitá barevná masa čelící tmářským zástupcům toužícím po zachování definice tradičního manželství. To často nenaplňuje funkci, kterou by mělo plnit, ale jde o "jistotu" kterou nechtějí sdílet s "ostatními" a samotné heslo "manželství pro všechny" je musí zákonitě dráždit díky nejednoznačnému vyznění. Stejně jako několik desítek pohlaví. Možná ale jen koresponduje s neschopností definovat vlastní komunitu a za LGBT doplňujeme stále nová písmena. Chyběl mi pohled na naší rozmanitost a nejednotnost, byť chápu, že by to mohlo působit kontraproduktivně. Z nadšení se stala bohužel rutina, které byl vystavěn tento pomníček. Najde si cestu k většině a nebo opět jen k zapojené menšině? Tímto nechci snižovat důležitost této aktivity, jen by si zasloužila změnit (ne)osvědčené postupy. Díky novému rozdání karet v PS to třeba ani nebude potřeba. V této souvislosti mě zarazily většinové názory dětského parlamentu, které mi připomněly postoj nové vlády ke Green Dealu. Je to již dané a my musíme plavat s proudem. Bezmyšlenkovité přebírání čehokoliv mě upřímně děsí. Podobně jako zaměňování tolerance za ignoraci. Je jednoduché a laciné být tolerantní, pokud se nás to osobně netýká.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.