Podrobnosti recenze

6.3 4 10
Filmobanka
Hadonos
Hadonos
Květen 01, 2016 1445
(Upraven: Prosinec 28, 2022)
Celkové hodnocení
 
5.8
Příběh
 
6.0
Herecké výkony
 
5.0
Zvuk
 
5.0
Zpracování
 
7.0
Celkom obstojne rozhraný príbeh chlapca, ktorému prasknú nervy a ujde od svojej sekírujúcej matky a ocitne sa na Vianoce v láskavejšej rodine a zažije si úplne inú atmosféru sviatkov, vrátane intímneho zblíženia s druhým chlapcom. Bez ťažkotonážneho pátosu a gýča z väčšiny vianočných filmov, ale stále s relatívne predvídateľnými vianočnými prvkami a neodbytne "hrejivou" atmosférou.

Úvodný výstup z matkou sa takmer zle pozeral, na mieste by bolo škrtenie, no Charlie reaguje pochopiteľným útekom. Nebrániť sa a byť submisívne ticho sa zdá byť jeho naučenou stretégiou vyrovnávania sa - je zaujímavé ako ju pokusne zatlačí do extrému keď sa náhodou ocitne v rodine kde veci funguju inak, civilizovanejšie - ponechá ich v domnienke, že je asi nemý. Snaží sa tak ukradnúť si pár momentov v "krajine zasľúbenej" pre seba, možno nie úplne čstne, ale zato pochopiteľne.

Rodina kde sa ocitne je až takmer neuveriteľne štedrá a láskavá - už len že bez diskusie prijmu domov cudzinca. Dostane darček príliš osobnej hodnoty pre člena rodiny? Intímna romanca so synom je viacmenej vlažná, rozpačitá, či nijak inovatívna oproti stovkám iných gay filmov. Charlieho mlčanie/jednanie trochu iritujúce (pasívne agresívne), až na hranici narušenej osobnosti. O fyzických sympatiách guľatého vankúšika a chémii medzi "gej párom" radšej pomlčím - stačí zmieniť že herec/režisér/scenárista Shawn Ryan si napísal túto fantáziu pre seba.

V každom prípade, s kvalitným a jemnejšie tónovaným vizuálom i primeranou stopážou, je Charlie určite lepšia vianočná voľba pre zranené gej duše, než mnohé 1.5 hodinové komerčné sviatočné produkty.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.