Podrobnosti recenze

8.4 48 10
Filmobanka
Petris
Petris
Únor 19, 2009 10259
(Upraven: Leden 27, 2010)
Celkové hodnocení
 
7.5
Příběh
 
9.0
Herecké výkony
 
5.0
Zvuk
 
8.0
Zpracování
 
8.0
Na prvé pozretie bol tento film pre mňa zjavením. Vo svojom roku bol prelomový v spôsobe nakladania s témou duchovna - viera verzus sexualita - ktoré nepoňal len ako nezmieriteľný konflikt, ale pokúsil sa hľadať novú cestu.

Ako hrejivý a komplexný film ma priťahoval aj na ďalšie sledovania, aj keď po každý raz mi viac a viac bijú do očí slabé herecké výkony (najmä vypäté scény s plačom pôsobia odstrašujúco).

Príbeh stretnutia čistého, nevinného chlapca zakoreneného vo svojom rodinnom a náboženskom prostredí, z ktorého vyšiel - a povrchnej buzničky, ktorá nie je pripútaná k ničomu, tápa od jedného náhodného sexu k druhému - ktorí si pomôžu navzájom vystúpiť von z týchto bezpečných, ale uzavrených svetov ktoré im nedovolili prijať sa v celistvosti, plne sa rozvinúť ako ľudia, živí, veriaci i sexuálni - je archetypálny.

Za videnie stojí už len kvoli motívu so svetielkami, bodkami, ktoré sa javia chaoticky a náhodne - no v pohľade zhora môžu prestavovať určitý usporiadaný obraz, ktorý je smutný ale aj krásny. Vyjadrujú skutočný význam viery - nie normovanej do úkonov a zákazov rigidného náboženstva, ale ako ďalší rozmer bytia, v ktorom môžeme videť svoj život z nadhľadu a ktorý sýti dušu.

Záverečné "convivio" - moja obľúbená téma vo filmoch - spoločná večera, vďakyvzdanie, nájdenie novej alternatívnej rodiny, aj komentár v duchu "kdekoľvek vás život odveje, pri tomto stole vždy nájdete miesto" - pohladí človeka na duši po každý raz.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.