Podrobnosti recenze

8.6 9 10
C.R.A.Z.Y. / Dar od Boha
Filmobanka
tomas106
tomas106
Březen 02, 2009 3126
(Upraven: Březen 27, 2010)
Celkové hodnocení
 
8.5
Příběh
 
7.0
Herecké výkony
 
9.0
Zvuk
 
10.0
Zpracování
 
8.0
Film naozaj kladie v prvom rade dôraz na osudy rodiny - 5 bratov (dvoch z nich môžeme nazvať hlavné postavy, ostatní zostávajú v úzadí) a ich rodičov, ktoré preklenú celkom veľké časové obdobie, vývoj postáv - a tak ponúkajú i možné vysvetlenia pováh, vzťahov a udalostí.

Sexualita hlavného hrdinu je síce silná, ale druhoradá téma a spôsob nakladania s ňou je pre dnešného diváka možno trochu opozeraný, ale vystihuje jednoducho dobu, v ktorej sa odohráva (70. roky). Až príliš sa naťahuje neustále nepochopenie a zápasenie so svojou sexualitou, v trojuholníku s postavou otca (s ktorým mal kedysi dobrý vzťah a tie okamihy z detstva by chcel vrátiť) a spiritualitou (katolíckou, ale rozvinutou zvláštnym darom, kamsi k magickým rituálom).

V ostatných rovinách sa film vysoko vymyká priemeru - v spôsobe spracovania s množstvom drobných neobvyklých situácií, zmyslom pre nenápadnú komiku, horkosladkosť života, v zakomponovaní hudby aj primeranej dávky nostalgie, ktorá tomuto typu príbehov sedí.

Nie je to diera do sveta, na mnohých miestach by som si prial, aby príbeh sledoval iné motívy, tvorca rozvinul viac isté situácie... nuž ale dvojhodinová plocha je obmedzená. Stráviť tento čas s C.R.A.Z.Y. rodinou človek pravdepodobne neoľutuje.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.