Podrobnosti recenze

3.5 1 10
Filmobanka
khaktus
khaktus
Duben 17, 2010 1846
Celkové hodnocení
 
3.5
Příběh
 
5.0
Herecké výkony
 
3.0
Zvuk
 
3.0
Zpracování
 
3.0
Treba mať zvlášť vycibrenú chuť na čínske depresívne filmy. Žiaden epický a farebný Zhang Yimou, ani subtílne-bizarný Tsai Ming Liang. Tlmené namodralé farby, minimalistické zvuky, ponurosť. Zdanlivá bezdejovosť, rozplizlosť, človek uväznený v chladnej súčasnosti. Skoro žiadne dialógy, a ak áno, skôr banálne, tu a tam trocha kriku. Prežívanie, lyrika. Pohľady na pláže, veľké móla, kulisy veľkomesta.

Nápad s mimozemšťanom, ktorý prichádza na zem v mužskom tele a začne si ľúbostnú aférku s chlapom je zaujímavý. Aj keď to, čo som opíal v jednej vete ponúka celý tento 1.5 hodinový film. Nič viac, žiaden ďalší vývoj, žiadne rozvíjanie myšlienky. Trocha žiarlivosti, jedna-dve milo absurdné scény (keď sa Ona pokúša poskladať z bežných súčasných pojmov obraz Zeme a Ľudstva), veľa veľa nahoty, trocha erotického napätia ktoré vyvrcholí v zvláštnej sexuálnej scéne, kde sa jeden natriasa nad druhom v úrovni kolien, čo ma pri všetkej predstavivosti nútilo celú minútu škrabkať sa na hlave.

Videl som len akúsi nie veľmi kvalitnú verziu, zvuk bol slabý, obraz potemnelý, možno šlo o cam, s hardcoded titulkami, ktoré ale za dialógmi trochu zaostávali. Majúc lepšiu, obávam sa, že by film nebol o veľa lepší, pripomína skôr amatérsky študentský pokus. Veľká škoda nápadu.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.