Podrobnosti recenze

5.6 6 10
Filmobanka
Petris
Petris
Únor 26, 2010 4200
Celkové hodnocení
 
7.0
Příběh
 
6.0
Herecké výkony
 
7.0
Zvuk
 
8.0
Zpracování
 
7.0
Marc Hall bol teenagerom, ktorého by ste na strednej škole našli v školskom časopise, študentskom výbore, divadelnom krúžku. Extrovert, aktivista, intelektuál, ten všeobecne obľúbený chalan, ktorý sa nebal ozvať a stále sa musel na niečom podieľať. Keď sa mu do cesty postaví vlastná sexualita, vezme ju do rúk s náležitým buričským krikom a rozhodne sa vydupať si právo priviesť svojho chlapca na maturitný ples. Keď môžu všetci jeho spolužiaca vystavovať svoje krásky a pred všetkými im vylizovať mandle zo samej lásky - prečo by to právo nemal mať aj on.

Toto je presne film o "práve" a jeho zúrivom nasledovaní, nech je zasadené v hocakom kontexte - hoci aj strednej školy, ktorá trvá len pár rokov a vzápätí môžeme všetky zkostnatelé štruktúry učiteľov, rodičov aj spolužiakov... Hoci prístup "chcem mať to čo ostatní" môže byť v niektorých situáciách nesympatický, prinajmenšom vo filme je vykreslený Marc ako osamelý bojovník, ktorý ako vystrelená guľka smeruje neochvejne k svojmu cieľu. Jeho húževnatosť môžeme poňať tak ako detinsky tvrdohlavú, aj ako sympaticky inšpirujúcu. Kanada nie je Amerika a takisto nie Slovensko.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.