Podrobnosti recenze

9.2 41 10
Filmobanka
Petris
Petris
Únor 20, 2009 19258
(Upraven: Prosinec 18, 2010)
Celkové hodnocení

9.3
Příběh

7.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

10.0
Zpracování

10.0
První sezóna: Nepochybně jedno z největších překvapení minulého desetiletí. Seriál z prostředí komunity, ve které většina jsou "oni" a menšina jsme "my". Poprvé jsem se seriálem Queer As Folk seznámil před mnoha lety prostřednictvím německé televize PRO7 a už tehdy si mě toto výjimečné dílo získalo. Především výbornou hudbou a tanečními sekvencemi vůbec. Zbytek jsem musel pominout, protože němčině nevládnu. Po letech jsem se rozhodl tuto látku oprášit a k seriálu jsem se vrátil. A teď už s jistotou mohu říci, že jsem nadšen. Ať už zmíněnými tanečními sekvencemi (kamera se v těchto chvílích vyžívá v bayovských čtvrtobletech) či přesným výběrem hlavních aktérů. Samozřejmě že scénáristicky se zde objeví nějaké to klišé jako v jiným "vztahových" seriálech (akorát zde jde o stejné pohlaví), ale ta energie, ten drive, to je něco neuvěřitelného... Zde je totiž parádní chemie mezi jednotlivými postavami. Jejich chování nebylo nelogické, věřil jsem každému, každý byl ve své roli přesvěddčivý. Konec první sezóny je velmi rozporuplný a záleží na každém, jak na to budete připraveni. Nicméně pro mě je důležité, že mě to nakoplo a jsem rozhodnut sledovat další sezónu. Zatím velmi krásných 8/10.______Druhá sezóna: Platí téměř totéž, co bylo řečeno o sezóně první, herci svými postavami žijí, na první pohled pořád dobré. Jen je škoda, že je tu více seznamování a rozchodů, což zavání telenovelou. Všechno je naštěstí pořád v únosné míře. A neodpustím si poznámku na adresu Ledy, ta holka je vážně kus, hotová sexuální bohyně. Neurážejících 7/10.__________Třetí sezóna: Ubyl počet epizod, přibyly silnější dějové linky a skutečné herecké koncerty. Třetí sérii se nedá prakticky nic vytknout. Závěrečná epizoda je neuvěřitelně emotivní a téměř mě smetla. Plných 10/10.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.