Podrobnosti recenze
10.0 7 10Připadalo mi to naprosto bizarní skloubit hudbu Bizetovy Carmen s příběhem The Postman Always Rings Twice, navíc obohaceného o prvky erotična stejného pohlaví a první minuty filmu mé domněnky jen dokazovaly. Ale chyba lávky! Hodnotím verzi z r. 2001.
Naprosto dokonalé dílo ... Vůbec nevadí, že některé taneční prvky nejsou dotaženy do konce a někde chybí mírný soulad, synchronnost. To ani při tak obrovském rozsahu nejde, je zde cítit originalita, miliony choreografických nápadů a naprostá invence tvůrců. Možná někdy až překotná kamera a vynikající a velmi pracný střih, protože rychlé prostřihy, které jsou nutné k pochopení celého příběhu, se musí skloubit s hudební předlohou.
Na snímek se opravdu můžeme dívat stále dokola, já si myslím, že ten, kdo se sem odváží napsat recenzi, by se měl podívat minimálně dvakrát a u dalších sledování bude stále objevovat niance, drobnosti, výrazové prostředky a taneční pohyby, které mu předtím unikly. Jednotlivosti nemohou být úplně dokonalé, ale v komplexu je to naprosto dokonalý příběh, navíc limitovaný pro tvůrce již předem danou hudební předlohou a je úžasné, jak se s ní dokázali tvůrce i režisér vypořádat.
Je potřeba ocenit všechny herce-tanečníky tohoto díla (... a že to bylo nejen zatančeno, ale i skvěle zahráno ...), nejvíc mě ale stejně dostali Will Kemp, Alan Vincent a Saranne Curtin ...