Podrobnosti recenze

9.0 18 10
Filmobanka
heoss
heoss
Září 11, 2014 4820
(Upraven: Leden 07, 2015)
Celkové hodnocení

9.8
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

9.0
Zpracování

10.0
Velmi pěkný film. Proč? Nejlepší bude, když se na něj podíváte a přesvědčíte se sami. Má takovou atmosféru, jakou nemá mnoho filmů, že byste sami chtěli být mezi jeho postavami a zobrazený příběh prožít spolu s nimi.
Zajímalo by mě, co z příběhu odpovídá skutečnosti a co je přimyšlené, nicméně mě nedá, abych neuvedl, že tento film je příjemným odpočinutím od českých filmů, které řeší prakticky jen duševní problémy jednotlivců (a někdy dost bizarní), ale společnost jako by pro ně neexistovala. Společnost je od 'spolu' a to přece každý chce (potřeba sounáležitosti je jednou ze základních lidských potřeb) - snad proto tento film působí přitažlivěji než většina české produkce (aspoň pro mě). Je-li podstatná část filmu opřená o skutečnost, taky se člověk musí ptát, jak je možné, že v západní Evropě jsou možné věci, které u nás prakticky neznáme, čímž mám na mysli právě tu společenskou stránku lidské existence. Divil bych se, kdyby si takovou otázku nepoložil taky někdo jiný.
A ještě ke zvukové stránce: nezdá se vám, že britská angličtina je našemu uchu (o dost) příjemnější, než ta americká?
No, tak jsem se zase jednou rozepsal a ještě o věcech, které tady možná ani nikoho nezajímají, ale není to právě známka dobrého filmu, že vyvolává otázky? No posuďte sami, troufám si tvrdit, že ať jste jakéhokoli zaměření, film se vám aspoň v něčem líbit bude.
P.S. Titulkům dávám mínus za chybějící překlad závěrečného "tabákového" prohlášení. (Dělám si legraci, titulky jsou prvotřídní.)

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.