Podrobnosti recenze

6.6 11 10
Filmobanka
karcikarel
karcikarel
Září 20, 2014 6608
(Upraven: Duben 06, 2015)
Celkové hodnocení

6.5
Příběh

7.0
Herecké výkony

7.0
Zvuk

7.0
Zpracování

5.0
Svého druhu road movie o dvou bratrech, kteří putují (většinou ovšem pěšky) za svým biologickým otcem, který od nich odešel v dětství. Kromě této vnějškové dějové linie film pojednává zejména o ne úplně jednoduchém vztahu bratrů, z nichž jeden je „rozumný“ a druhý „problémový“, takže si občas vjedou do vlasů, ale ve skutečnosti jsou si velmi blízcí. Ne úplně běžným prvkem je naznačená sexuální přitažlivost mladšího vůči staršímu (upřímně řečno se mu nedivím, já mít takového bráchu...:). Film je zvláštní svými snovými, fantazijními sekvencemi, které mě obvykle ve filmech s realistickým příběhem ruší, ale zde fungují dobře. Také scény, které obvykle ve filmech nemám rád, totiž taneční výstupy podbarvené písníčkami zpěvaček - gay idolů, mi zde kupodivu vůbec nevadily. Za úžasnou vedlejší „postavu“ králíčka přidávám body ve všech kategoriích. Celkový dojem bohužel dost sráží poslední čtvrtina filmu, kde z nepochopitelných důvodů dojde k výraznému náladovému a skoro i žánrovému obratu a z pohodového a milého filmu se stává tak trochu thriller. Devadesát minut budované psychologické obrazy dvou hlavních hrdinů vezmou za své, když se ze sympatických kluků stanou obyčejní hajzlíci (minimálně tedy z jednoho z nich). Škoda.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.