Podrobnosti recenze

7.4 6 10
(Upraven: Srpen 07, 2015)
Celkové hodnocení

8.5
Příběh

7.0
Herecké výkony

8.0
Zvuk

10.0
Zpracování

9.0

Na film jsem se řádně připravil, osvěžil si Deanův životopis, pročetl celou řadu recenzí na různých serverech. Mě se snímek velmi líbil (taky díky jedné z dam tohoto serveru, překladatelce kalerme), protože už jsem předem věděl, co mohu očekávat a nejsem rozladěn jako někteří z toho, že se vlastně ani tak nejedná o životopisný film.

Já nepotřebuji vědět u Deanova života každý detail, a že v pátek třináctého byl na obědě už v 11,00 h a ve 14,07 h se šel vykakat. Přeci je to jasné už z názvu filmu a i z celkového pohledu tvůrce M. Mishoryho. Jedná se o jeho, opravdu doslova snový pohled na určitou část Deanova života, upjatý pohled, což ale tentokrát není vůbec na závadu, děj je schválně trošku přeházený a upozaděný, není hlavní nosnou linkou filmu, tou je naprosté okouzlení tehdejší dobou začátku padesátých let, pár let po válce.

Měl jsem na mysli dobu ve svobodném světě, ne v zemích osvobozených sovětskou armádou, kde se postupně usazovaly stalinistické režimy a diktatury. Naprosto dokonalé zpracování (zde opravdu vítězí forma nad příběhem), kamera v některých místech snad až přeumělkovaná, kouzelná a lahodná hudba a když si odmyslíme, že cílem nebylo kopírování Deana do úplného puntíku, tak i velmi dobré herecké výkony. Já s nadhledem píšu, že jsem s tímto uměleckým dílem spokojen a budu se k němu vracet … a to nejen kvůli Deanovi …

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.