Podrobnosti recenze

8.7 13 10
Celkové hodnocení

9.5
Příběh

10.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

9.0
Zpracování

9.0
'Love! Valour! Compassion!' má jedno plus navrch - narozdíl od 'Angels In America' prakticky neobsahuje politiku. Děj se odehrává ve vile na břehu jezera uprostřed neobydlené přírody - ne v centru města, kam je umístěna o tři roky mladší Kushnerova hra. Osobně je pro mě LVC přece jenom citově přístupnějším filmem, než byla Nicholsova minisérie plná symbolů, filozofických úvah a politických debat, vyžadující od diváka maximální pozornost po každou minutu čistého času. Příběh osmi mužů v jednom domě, kteří se vyrovnávají nejen s nástupem AIDS, ale i sami se sebou, nabízí příjemný, citlivý a chvílemi komediální příběh s opravdu pohodovou atmosférou, poživatelnou stopáží a vynikajícími hereckými výkony, ze kterých je prostě hřích nevyzdvihnout Justina Kirka v roli slepého Bobbyho. Však většina herců už hru Terrence McNallyho dobře znala z divadelních prken MTC, kde ji od roku 1994 pravidelně hráli. "Je mnoho věcí, co jsem ti neřekl. Věcí, o kterých jsme nikdy nemluvili. Nechci čekat, až bude pozdě je říct... Nemám tě rád. Nemám rád nic, co s tebou nějak souvisí. Měl si nekonečnou lásku matky i otce, teď máš lásku celého světa. Jak bych mohl nezávidět? Přál bych si, abych mohl říct, že je to proto, že vypadáš mnohem lépe než já. Ne, to co mě opravdu bolí je něco mnohem většího. Ty máš dobrou duši - já tu špatnou. Ta tvoje nás teď opouští... Tak jaké je tvé tajemsví? Tajemství nezměrné lásky? Nenechám tě s ním umřít."

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.