Podrobnosti recenze

7.6 19 10
Filmobanka
karcikarel
karcikarel
Listopad 19, 2016 10514
(Upraven: Prosinec 09, 2016)
Celkové hodnocení

9.8
Příběh

9.0
Herecké výkony

10.0
Zvuk

10.0
Zpracování

10.0
Už dlouho mě žádný film tak nepohltil. Při jeho sledování jsem si uvědomil, že podobné příběhy se bohužel točily a budou točit pořád, před třiceti lety stejně jako za třicet let. Xenofobie je v lidské povaze, a je jedno, zda se cílem šikany a terčem nenávisti stává gay, Rom, imigrant z třetího světa, nebo příslušník jiné víry... Pozoruji u dětí školního věku, jak neustále znovu a znovu se u nich už odmalička projevuje potřeba vyhraňovat se proti gayům. Společenské klima se sice mění, ale pomalu. A v poslední době se dokonce kvůli imigrační krizi spíš znovu zhoršuje. Ale to jsem odbočil. Film mě nadchl tím, jak se na coming out a na otázku přijetí a sebepřijetí mladého gaye, na reakce rodičů a dalších lidí dívá z nejrůznějších úhlů pohledu. Zasazení do školního prostředí je mimořádně šťastné včetně vedlejšího příběhu váhavé paní učitelky. Chválím výborné herecké výkony, představitel ústřední role je sympatický, pohledný a v každé scéně, i té nejdramatičtější uvěřitelný. A pokud je snad v některých momentech cítit trošku didaktického, návodného záměru, nepůsobí to nijak rušivě.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.