Podrobnosti recenze

6.4 5 10
Filmobanka
karcikarel
karcikarel
Září 24, 2013 2192
Celkové hodnocení

8.0
Příběh

8.0
Herecké výkony

9.0
Zvuk

7.0
Zpracování

8.0
Krutý, nelítostný film, který s téměř dokumentární civilností zobrazuje život stárnoucího osamělého muže. Prostředí, ve kterém žije (zapadlý venkov) a životní okolnosti (nutnost postarat se o umírajícího otce a farmu) jsou na hony vzdáleny tomu, jak bývá život gayů obvykle zobrazován. Snímek si vystačí s minimem dialogů, protože všechno podstatné se odehrává uvnitř postav, ve slovech, která zůstanou nevyřčena, v pohledech a drobných gestech. Tak jako v reálném životě. Působivost snímku tak spočívá především v jeho silné autenticitě. Máte dojem, že sledujete výsek ze života skutečných lidí.

Moje hodnocení (počty hvězdiček) považujte za silně subjektivní, protože jsem si vědom, že většina diváků by film považovala za nudný (ideální divák pro tento film: melancholik se sklony k sebevraždě). Navíc: jak ohodnotit třeba "příběh", když se tam skoro nic neděje. :) Přesněji řečeno, nedějí se události, ale uvnitř postav se děje strašně moc. Pro mě zcela neznámý herec v hlavní roli svým minimalistickým herectvím výrazně přispívá k vyznění filmu. A děkuji tvůrcům za tu jiskřičku naděje, která se objeví v posledních minutách jinak silně skličujícího filmového zážitku.

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.