Podrobnosti recenze

4.9 7 10
Filmobanka
Hadonos
Hadonos
Červen 15, 2019 2629
Celkové hodnocení
 
3.8
Příběh
 
5.0
Herecké výkony
 
2.0
Zvuk
 
5.0
Zpracování
 
3.0
Obvykle sa zlé recenzie píšu dobre, ale v tomto prípade neviem. :) Záleží ako tento počin človek vezme. Ak ako seriózny film dotýkajúci sa niektorých závažných tém - a že si ich neberie na mušku málo (dajme tam všetko čo nás napadne!) - strávi hodinu a pol medzi "čo?" "vážne?" "ale tak toto snáď nie". Ak ho pojme ako (nechcene) komickú frašku, myslím že sa aj pobaví - ale vydalo by to skôr na kraťas až strednú metráž.

Z technického pohľadu - strašní herci ("stiff as hell"), strašný scenár (ak vôbec nejaký mali), strašná dramaturgia. Čo oceňujem je naopak kamera (celkom solídne zachytená dusivá letná atmosféra) - rustikálneho argentínskeho vidieku si človek užije dosýta. Aj keď rozmýšľam či sa tu dá niečo pokaziť... tu zaberieš rozpadnutý kostol, tu hrdzavé vráta, tu dáku zblúdilu zver - a je "romantika".

Príbeh štartu kariéry dedinskej točky - alebo celkom životaschopného non-binary tvora od traktora - by nemusel byť zlý. Len či tá vyumelkovanosť verbálneho aj neverbálneho prejavu bol "feature" alebo skôr "bug"? Naivita, lepivosť, topornosť.

A potom všetky tie epizódy. Sexuje s kňazom, ktorý ho potom nechce a vzápätí zasa žiarli, prvý pekný ženatý námezdník z poľa je ho ochotný pravidelne klátiť, hoci "to všetci vedia", tohto amanta potom kňaz cez miestneho pasáka uplatí na sex/grilovačku u starých zhýralých buzien. Zatiaľ sa zhrozený tato pokúša syna "umravniť" v bordeli, chlapec sa ale nečakane skamaráti s miestnou šľapkou, objaví dosť živý gay cruisng v opustenom kostole, aby sa vzápätí zakukal do miestneho macha-gaucha ... ono to vyzerá tak že na tomto pokryteckom vidieku nikto nič nerieši len sex, a hlavne m2m sex, chlapi súložia spolu - všetci - za peniaze alebo zadarmo - skrátka gay raj. Toľko "príležitostí" ako tento femínny junák našiel za jedno leto v kukurici nemáme niektorí v meste ani za celý život :D

Druhý motív - niekoľko pedofilných kňazov o svojich nešvároch priateľsky konverzuje, naháňa jedného chalana za druhým, akoby to bola bežná súčasť života, vidiecky kolorit, bez ostychu a obáv, dokonca aj ich nadriadení zatvárajú pokrytecky oči - tak vypálil tiež bizarným spôsobom. Nevedelom som či sa baviť cynicky alebo trashovo.

A to je len začiatok - tém a motívov sa tu nakúslo toľko, no tvorcovia očividne nemali na to ani jeden vypilovať do príbehovo i emocionálne dostatočného tvaru. V roztekanom výsledku zamrzí že vlastne nie je s kým a ani čas kedy nejako emocionálne sa účastniť, či komu fandiť. V podstate sa tucet skoro nesúvisejúcich kraťasov zbehlo (zrazilo) do jedného celovečeráku.

 

Podmínky užívání www.gaytitulky.infoV případě dotazů, potížemi s funkčností nebo náměty ke zlepšení portálu nás prosím kontaktujte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.   ||  erthos (moderátor)  ||  deep (moderátor)  ||  tomas106 (editor) ||  Hadonos (editor). Máte-li podezření na porušení obsahu autorských práv, neprodleně nás prosím kontaktujte na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. K fungování tohoto webu jsou zapotřebí tzv. cookies, proto svým využíváním této technologie souhlasíte samotným používáním služby (webových stránek gaytitulky.info). Pokud s tím nesouhlasíte, nepoužívejte tyto webové stránky.